Tillbaka

Hej igen...
Tja, som de flesta förmodligen har märkt har jag gått och blivit kär i en amerikanska igen...
Det har varit massor av tuffa svängar på vägen, och jag har inte varit säker på att någonsin få träffa henne förrän nu i förra veckan. Jag orkar faktiskt inte sitta och gnälla över detta på bloggen, utan jag tar något som är mindre personligt (med detta inte sagt att det som jag nu tar upp inte är personligt).

Jag har länge funderat på om Ung Vänster verkligen är förbundet för mig, och nu i början av januari fick jag min största tankeställare någonsin. Jag var nämligen på Ung Vänsters veckokurs 2-5 januari. Där lyssnade vi på massor av fördrag kring Ung Vänsters verksamhet och högerregeringen.

Klagomål angående föredragen

1. I tre av de åtta föredragen användes adjektiven "ond", "elak",  "illasinnad" och "dum" för att beskriva borgarna/borgarklassen, kapitalisterna och MUFarna, något som tyder på en ignorans (för att inte tala om intolerans) som inte bör tolereras i ett seriöst politikst förbund. Framför allt inte ett socialistiskt. Det är bara sekterister bland de vetenskapliga socialisterna som skuldbelägger kapitalisterna. Seriösa socialister, såsom Marx, Engels och Fromm (faktum är att detta också går att finna i Lenins tidigare verk) förstärker ofta betydelsen av att se det hela stora, hur "både proletariatet och bourgoeisin, både arbetarna och kapitalisterna är slavar under det kapitalistiska systemet" arbetarna till att lönearbeta, kapitalisterna till att förslava arbetarna. Att kalla kapitalisterna onda för att ha gjort det mer lönsamma valet är vad jag skulle vilja kalla ondskefullt. Då man har chansen är det väldigt få människor som inte tar chansen att tjäna pengar/ära/popularitet. Dessutom är det ofta klassen går i arv genom de sociala förväntningarna, så även den som egentligen ville bli snickare blev fabrikör. Ergo, att kalla någon ond för att sitta på toppen av en struktur är minst lika ondskefullt som att utnyttja den makten.

2. Under de flesta föredrag upprepades att "borgarna" (det vill säga Aliiansen) gjorde vad de "minoriteten" tjänade på medan vi ville föra den politik vi "majoriteten" tjänar på. Ok, inte jag... Dessutom sa förbundsordföranden Ida Gabrielsson "(imiterandesMUFare) jag och Viktor här gillar frihet (imiterar pinsam tystnad för att sedan börja tala själv) det låter ju lite tunt, så då måste de ju dra till med något ljug. Men det behöver ju inte ni, för ni har ju rätt".  Jag betvivlar inte att Alliansen anser att de hjälper flertalet och att det de gör är vad som i förlängningen är det bästa för oss alla. Dessutom kände jag vid flera tilfällen att klassförrädare som mig inte var välkomna (i kafeterian talade de illa om Marx för att han var akademiker!).

3. Tydligen är Ung Vänster Keynesianer... mesigt... Keynes ver ju liberal....


Störiga uttalanden från Ung Vänstrare

1. Jag - Jag anser i varje fall att borgarnas politik inte kan grunda sig i ren ondska...
Ung Vänstrare - Nej, de tjänar ju på det också

Ooh, så objektiv man kan vara

2. Jag - Varför klanka på de religiösa som inte förnekar vetenskapliga bevis?
Ung Vänstrare - Men det är ju som att säga "låt honom tro på Tomten, han har ju inte gjort någon något"!

En analogi som tyder på stor tolerans, eller hur?

3. Jag - Jag har funderat lite på att gå över till SUF efter den här veckan, ärligt talat...
Ung Vänstrare - Men ett problem med platta strukturer är att de alltid ersätts med informella strukturer. I stället för att man röstar fram den som är duktigast till att leda klubben blir det den som är på flest fester och dricker mest och är coolast som blir den informella ledaren. Desutom kan man ju rösta bort formella ledare medan informella hierarkier är väldigt svåra att påverka över huvud taget.

Det där låter inte direkt som den filosofiska socialismens människosyn...


Dessutom vill jag tillägga att hela upplägget påminde mycket om propagandalägren i det gamla Sovjet dit man skickade företagsamma ungdomar för att deras gåpå-anda skulle konverteras till "kommunistisk" agitatorkraft.

1. Dåliga sovplatser gör dig mer mottaglig för det folk säger

2. Mat som läggs upp oaptitligt och som man ställs i led för att få inmundiga ger en känsla av behov av disciplin.

3. Den tid som inte används för att äta eller "sova" används för att lyssna på vinklade föredrag. Föredragen blir din verklighet.

4. När man invände mot något på föredragen gjordes man narr av, något som var typiskt både i Sovjet och Tredje riket.


Innan veckokursen var detta min bild av Ung Vänster:









Nu är min syn på Ung Vänster närmare detta:




Observera refrängen





Personligen skulle jag vilja hävda att jag ligger närmare detta(såsom klassförrädare):










Och nu två låtar jag anser att Ung Vänsters Förbundsstyelse och liktänkande bör lyssna på:
















Jag ska dock fortsätta vara med i Ung Vänster fram till sommarlovet. Efter det går jag antingen över till SUF eller Vp. Jag ska kolla upp dem närmare, och ifall jag inte tycker de duger skippar jag det där med att vara med i ett förbund och ber i stället Ung Vänster om att få mail om deras aktiviteter så att jag kan vara med på det jag gillar och skippa de ledare et.c. jag ogillar så mycket. Om det blir på det sättet ska jag i stället se om jag kan göra något av Sveriges Frihetliga Socialistiska parti.

Jag tror förresten att jag äntligen har hittat den ideologi jag är allra närmast!
http://en.wikipedia.org/wiki/Anarchist_communism

Här jag en fin ny låt från spanska inbördeskriget jag har hittat:


Shalom allihop, och ha en bra fortsatt skolvecka

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0