Israel - den anti-judiska staten

Choklad på er!
Idag har varit en chill dag. Man måste älska Rudbecks halvdagar(nästan varje onsdag)! Ja, jag sa måste. Om ni inte gör det slår jag er!
Nej, men allvarligt talat, det är fett najs :P
   Dock kom det lite jobbiga överraskningar på historian som jag nog helst hade sluppit... först ville historieläraren påstå att nationalister inte var något annat än människor som var stolta över sitt land. Jag frågade henne om hon inte syftade på patrioter, eftersom det enligt min gamla svenskalärare som länge jobbade på expo*, var så man delade upp positiva och negativa extremister. Patrioter älskar sitt land och är stolt över det, medan en nationalist sätter sitt land före andra länder och anser sitt folks kultur vara överlägsen alla andras.
   Den andra jobbiga överraskningen kom i samband med en uppgift vi fick. Vi fick i uppgift att reda ut orsaker, händelser och konsekvenser omkring Palestina-Israelkonflikten utifrån ett häfte vi fick utdelade. Som vanligt var texten tydligt vinklad. Det jobbiga är att eftersom mina klasskamrater läser detta i skolan finns det ju en överhängande risk att de går på det och sväljer hela framställningen med hull och hår. I introduktionen framställs det som om Israel pekade på Torah och Talmud när de försvarade sin rätt till landet. Dessutom får de det att se ut som om alla judar lämnade Judeah i samband med den romerska invasionen (i texten kallad "fördrivning") och rivningen av templet. Detta skulle ju i så fall betyda att alla judiska familjer i Israel kommit dit Iunder 1900-talet(vilket är en ren och skär lögn, det har alltid bott åtminstone några hundra judar i området ända sedan den första av Abrahams ätt nått Kanaans land). Israels del av konflikten pekades dock ut flitigt och inte sällan en aning överdrivet i texten medan Hamas inte ens nämns, utan man säger att hundratals flyktingar bara plötsligt fått för sig att de skulle börja självmordsbomba Israeler i ren desperation. Jag tror alla som läser det här inlägget vet att det tvärtom var ytterst organiserat alltihop.
   För att återvända till det absurda påståendet (citat) "Judarna menar dels att de har fått rätten till landet av Gud, dels att de har varit bosatta i landet sedan urminnes tider." skulle jag bara vilja påpeka att det inte finns någon del av vare sig Torah, Talmud eller någon annan religiös judisk skrift som ger oss judar rätten att inrätta en judisk stat, åtminstone inte innan Messias kommer. Däremot finns det många delar som säger att man inte får det. Det finns till och med en egen förening för ortodoxa judar**(vilken jag fett skulle ha anslutit mig till om jag inte hade varit reformert) som gjort det till sin uppgift att utbilda människor om vad judendomens egentliga ställning till Israel är. Det är ju faktiskt hedniskt att inrätta en stat där, eller var som helst annars, om man identifierar den som judisk. För bildar man en judisk stat erkänner man att Messias har kommit, vilket gör den kristen.
   Faktum är att Israels idé om en judisk stat är anti-judisk(inte att förväxla med den rasisitiska anti-semitismen). Det handlar nämligen om det judiska folket, inte judendomen. Israels regering förtrycker alla religiösa institutioner och värderingar. Det är en uttalat ateistisk stat, så de som egentligen ger Gud-argumentet är inte judar, de är kristna zionister. Majoriteten av dessa är (självklart) amerikaner.
   Som ni kanske förstår stöder jag inte staten Israel, jag tycker inte ens att det har en rätt att existera. Ända lösningen som jag skulle finna tillfredställande skulle vara en enstatslösning, annars existerar ju ändå en judisk stat, styrd av rasister som utger sig för att stödja den internationella judenheten. Äckligt är vad det är!
   Jag hyser dock minst lika mycket agg mot Hamas, som till skillnad från den Israeiska staten inte ens vill dölja sin rasism, utan har med i sitt partiprogram att fördriva judarna ur Palestina/Israel för alltid. Jag tror inte att det kan bli fred i Israel/Palestina förrän man avsatt dessa äckliga, omänskliga och rentav onda regeringar och inrätta antingen ett mer fungerande parlamentariskt system med fokus på stablisering av läget, eller upprättandet av en gemensam arbetarstat, eftersom socialismen är en populär idé bland båda folken.

* http://expo.se/
** http://www.nkusa.org/

Ja, jag vet att min egen text är vinklad, men allting som inte är adjektiv är fakta, även om jag själv väljer vilken fakta jag vill lägga fram. Det är mer än man kan säga om "Judarna menar dels att de har fått rätten till landet av Gud". Vi är inte så pass korkade ; )

Kommentarer
Postat av: Sebastian

Du får helt enkelt gå efter Ayn Rand. Det enda objektiva vi har.

2008-12-08 @ 12:07:50
URL: http://regalskeppet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0